| Tytuł: | jak radzić sobie z depresją |
| Autor: | Anka 1.9.2011, 11:56 |
| Mam pytanie do wszystkich internautów, jakie sposoby walki z depresją polecacie, najlepiej jakieś naturalne nie chodzi mi o prochy. Mnie deprecha dopada przeważnie jesienią i zimą, ciągle bym spała nic mnie nie cieszy, mam nadwrażliwość na światło i ogólnie jestem zawsze w tedy rozbita. | |

Zdrowie
Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Więcej
Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.
Więcej