depresja_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Jak mam żyć?

Tytuł:Jak mam żyć?
Autor:Magda
4.3.2010, 09:05
Cześć Wszystkim mam 23 lata i od ponad roku żyję z depresją. Na początku było fatalnie później troche lepiej a teraz znów czuję że wszystko wraca. Cały czas siedze w necie i szukam ludzi którzy mają podobne problemy którzy to może rozumieją. Moja rodzna tego nierozumie depresje traktowali jak zwykłą grype było minęło koniec! A ja tak nie czuje jest mi źle i czasmi nachodzą mnie czarne mysli staram się jakoś walczyć z tym ale niemam siły jest tak jak kiedyś że brakuje mi siły na wszystko na zwykłe czynności dnia codziennego. Znam samą siebie i przeczówam co może nastśąpić dalej i boję się tego bardzo. Czy ktoś może mi pomóc doradzić jestem taka samotna. Jakby któś chciał do mnie napisać to mój meil depresja84@op.pl mam nadzieję że któś się odezwie.. Pozdrawiam

Autor:Alka
4.3.2010, 09:06
masz depresje od ponad roku? A wcześniej? Jak było z Tobą wcześniej? A może zdarzyło sie coś co spowodowało taki Twój stan?Powiesz co to było? Bo wiesz... depresje zalicza sie do chorób i jeśli sobie sama z tym nie radzisz to powinnaś udać sie do psychologa.Byłaś już tam? Ludzie leczą depresję i nierzadko udaje sie im z niej wyzwolić.Jest absolutnie uleczalna ale tylko pod warunkiem że sie szuka pomocy u specjalistów.

Autor:
6.7.2010, 08:43
Hey Julia! Tak mam depresje teraz jest w miare ok wczoraj byłam u lekarza i dała mi nowy lek Larivon ale nie wiem czy na niego przejde ponieważ boję się że przetyje po nim muszę poszukać jakiś informacji na temat tego leku. Nie chcę przytyć ponieważ to będzie dla mnie dodatkowy dół. Napisałaś że depresja jest całkowicie uleczalna a Ty też byłaś chora? Może odpiszesz mi z góry dziękuje i pozdrawiam pa.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawnÄ… odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

depresja_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie

Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Więcej

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Więcej

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Więcej